למה שחיה זה טוב?

קרדיט תמונה: freepik

השחייה טומנת בחובה הרבה יתרונות בריאותיים לעומת ענפי ספורט אחרים, אך כדאי גם לדעת כי יש לשחייה תרומה גדולה לנפשנו. השחייה היא אחד מענפי הספורט בו אנחנו מפעילים את כל הגוף, במינימום מאמץ ובמקסימום הגנה מפני פציעות, אך כדאי לדעת גם כיצד לבצע אותה באופן מקצועי, בטח ובטח כאשר ישנן בעיות בריאות מסוימות בהם רוצים לטפל באמצעות השחייה. הרגל השחייה הוא הרגל של אורח חיים בריא, אז מהם כל היתרונות הרפואיים והנפשיים של השחייה, ומדוע כדאי לבחור דווקא בה גם בקיץ וגם בחורף? מומלץ להמשיך לקרוא. 

היתרונות הרפואיים של השחייה

יש לשחייה יתרונות רפואיים רבים על פני ענפי ספורט אחרים אינטנסיביים, שכן היא מפעילה את כל שרירי הגוף, אך היא עושה זאת בעצימות מותאמת ותוך הפעלת שרירים בבטן, בגב, ברגליים ובידיים. היא מסייעת במיוחד לאנשים שסובלים מבעיות גב שונות ופריצות דיסק, אך גם לאנשים הסובלים מבעיות נשימה שונות ולחולי אסטמה המעוניינים לשפר את מצב הריאות שלהם. 

שחייה שורפת הרבה אנרגיה ולכן היא נחשבת למעולה עבור אנשים המעוניינים לשמור על הכושר הגופני, שגם לו יש תרומה גדולה לבריאות הכללית של הגוף. היא מסייעת להוריד במשקל, במיוחד לאנשים הסובלים מעודף משקל משמעותי ומתקשים לעסוק בענפי ספורט אחרים בתחילת הדרך. בנוסף לכך, השחייה שומרת על המפרקים והיא מצוינת עבור אנשים בשיקום מפציעות. 

יתרונותיה הנפשיים של השחייה

כל עיסוק בספורט משפר את מצב הרוח, תורם לתחושה הטובה בגוף, מסייע לשפר את איכות השינה ולשמירה על אורח חיים בריא, שיש לו השפעה מיידית גם על הבריאות הנפשית. עם זאת, לשחייה יש יתרון אחד בולט נוסף על הפן הנפשי והוא הריכוז. השהייה במים, במעין ניתוק מוחלט תוך חתירה ליעד של זמן שחייה מאפשרים מעין מדיטציה במים וניקיון המחשבות. מחקרים בתחום הנוירולוגיה הוכיחו זה מכבר כי שחייה הנה פעילות גופנית שמסייעת לבני הגיל השלישי להישאר חדים יותר, שהיא מקטינה את האפשרות לחלות באלצהיימר ומסייעת לחשוב ולהתרכז. ענף ספורט זה הוא אולי בין היחידים שממריץ את הגוף ומרגיע את הנפש בו זמנית. 

ההיסטוריה של השחייה 

השחייה היא חלק מהאנושות עוד מהעידן הפרה היסטורי, כאשר ישנו תיעוד על פיו אנשים שחו לפני 7,000 שנה. בשנת 1538 כבר כתבו ספרים על שחייה, ובשנת 1800 כבר החלו תחרויות שחייה ברחבי העולם לצבור תאוצה והתחום הפך לענף ספורט מוביל, עד ימינו אנו. אמנם בתוך בריכות שחייה מתקיימות תחרויות מובילות, אך דווקא שחייה אחת בתעלת למאנש היא זו שהפנתה את תשומת הלב של העולם כולו לענף ספורט זה בשנת 1875, אז שחיין בשם מת'יו ווב שחה את התעלה כולה ב-21 שעות ו-45 דקות. 

כיום מדובר על ספורט אולימפי, והוא כזה מאז האולימפיאדה הראשונה. בדרך כלל נראה בשחייה את ארבעת הסגנונות המקובלים פרפר, גב, חזה וחופשי. עם זאת, לאורך השנים ניתן לראות כיצד יותר ויותר אנשים בוחרים לעסוק בספורט זה באופן לא מקצועי אך בהחלט קבוע, וזאת במטרה לשמור על בריאותם. ברחבי העולם בריכות פועלות בכל ימות השנה כדי להבטיח מסלולי שחייה לאלו המעוניינים לעסוק בספורט בריא זה, והוא נחשב לאחד מענפי הספורט האהובים על ידי רבים.

**הערה חשובה:  הנכתב הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

שתפו פוסט זה

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

חדר בריחה
בלוג

חמש סיבות מדוע חדר הבריחה ברעננה הוא המקום המושלם לבילוי שלכם

האם אי פעם מצאתם את עצמכם משתוקקים להרפתקה כה שובת לב, שהיא מעבירה אתכם לעולם אחר? בלב רעננה מחכה לכם עולם מרגש, מוכן לשקוע אתכם ואת חבריכם בהרפתקאות שמבטיחות לא רק אתנחתא מהשגרה אלא גם יציאה אל הבלתי רגיל. חדר בריחה רעננה מציע יותר מסתם משחק; הוא מציג חוויה מרתקת שבה עבודת צוות, שנינות ואומץ מתמזגים כדי לחשוף רגעים מלאים בכיף, אתגרים וזיכרונות בלתי נשכחים.

צילום: canva, שיווק ופרסום: אינפינס סוכנות דיגיטל
בלוג

פריחה דיגיטלית: שיווק חברות קנאביס בעידן החדש

בעידן הדיגיטלי, רשתות חברתיות הן אחד הכלים החשובים ביותר בארסנל של שיווק חברות קנאביס. הפלטפורמות האלו מאפשרות לחברות ליצור קשר ישיר עם הקהל שלהן, להציג תוכן אינפורמטיבי ולהשיג מעורבות גבוהה. עם זאת, חשוב להיות מודעים להגבלות השונות שמטילות הפלטפורמות הללו על פרסום מוצרי קנאביס ולהתאים את האסטרטגיה.

תזונה
בלוג

בחינת השפעת התזונה על רמות הכולסטרול: מתזונה ים תיכונית ועד למגמות מתקדמות בהתערבויות של מזון בריא

כולסטרול הוא חומר שעווה המצוי בדם החיוני לתהליכים פיזיולוגיים שונים, כמו יצירת קרום התא. עם זאת, רמות גבוהות של כולסטרול עלולות להוביל לבעיות בריאותיות חמורות, כולל מחלות לב וכלי דם. בשנים האחרונות, יש עניין גובר בבחינת השפעת התזונה על רמות הכולסטרול, תוך התמקדות מיוחדת בתזונה הים תיכונית ובטרנדים המתעוררים בהתערבויות של מזון בריא.